Thursday, August 2, 2012

Cuti - Cuti CAMERON HIGHLAND

Sekadar tempek gambar saja sebab nak cerita pun banyak benda dah terlupa. Maklumlah dah lama pi tapi baru nak buat entri huhu... Eyza pergi ke sana 2 minggu selepas balik UMRAH iaitu pada 21-23 hb Jun yang lepas.


Ini pic apartment penginapan kami di Equatorial Hotel. Apartment yang mahal (satu malam rm300) tapi servis tidak memuaskan. Ada dua bilik tapi hanya 1 bilik dikemas dengan alasan bilik satu lagi terlalu banyak barang dan bila call pukul 3 petang (lepas balik ronda-ronda) untuk minta dia datang cuci, petugas kaunter tue bagi jawapan "maaf cik, pekerja kami dah balik semua. Dia orang hanya bekerja sebelah pagi sahaja."



Ini tempat pertama kami terjah iaitu ladang strawberi. Kami pergi ke OPAH STRAWBERIES & FARM'S. Pemilik ladang nie ialah orang senegeri eyza. Tak kenal pun tapi masa bersembang tue sempat kakak eyza tanya dia. Selain strawberi dia jugak ada tanam pokok rasberi.








Kemudian di tengah panas rembang kami pergi melawat ke Kedai Kaktus iaitu di Cactus Point.




Destinasi seterusnya ke Ladang Teh Bharat. Subhanallah cantik sungguh pemandangan ladang teh nie.



Tapi ladang ini agak curam sikit jadi tak berani turun sampai ke bawah.




Dan ini destinasi terakhir kami keesokan harinya sebelum balik iaitu melawat Taman Rama-Rama dan Serangga Cameron.








Sekian terima kasih hehe..Itu jer yang eyza ingat pun apa nak cerita. Salah satu sikap suka bertangguh punca entri semua lambat dikeluarkan hehe....



p/s : ada gak entri jalan-jalan ke Terengganu tapi mungkin eyza tak buat dah kot sebab baru tahun lepas pergi dan entri tu eyza dah buat.

11 comments:

  1. mahalnya hotel, tak memuaskan plak servis tu...

    tp ,tempat lawatan memang best dan menarik...

    ReplyDelete
  2. @Faizul Osman yup memang hotel tue sangat2 mahal dan tak sepadan dgn rega dia punya servis huhu...

    yea nasib baik tmpt lawatan tue very da enjoy..

    ReplyDelete
  3. @Uncle Jonni best tapi tak tahan tang sejukkkk huhu...

    ReplyDelete
  4. syoknye..tetibe tringin mkn stroberi cameron yg fresh itu..huhu

    ReplyDelete
  5. @Mira Adzlia sedap kalau makan stoberi cekelat hihi...

    ReplyDelete
  6. best nyer......
    leh mkn strawberry byk2.....

    ReplyDelete
  7. @Remy hazza best bila makan kat sana tp xbest tak blh makan bila bawak balik...huhu

    ReplyDelete
  8. teringin nak pegi lagi sekali.. macam tak puas hari tu gi.. hehehe

    ReplyDelete
  9. @Myvitrd hehe betul betul...eyza pun nak pi lagi sebab rasa macam banyak tempat lagi tak terjah huhu..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke