Monday, November 17, 2014

Selamat Hari Lahir Yang Pertama MUHAMMAD AISY AMSYAR

~ baru lahir beberapa jam, mata dah celik luas hehe... ~


Pada tarikh hari ini 17 November setahun yang lalu, tepat jam 07:57 pagi lahirlah putera hati kami yang ditunggu-tunggu. Buah hati pengikat kasih dan cinta kami ini lahir secara normal di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah. Nak baca kronologi kisah kelahiran dia, klik SINI naa...


Diberi nama MUHAMMAD AISY AMSYAR, jantung hati ibu dan ayah ni seorang budak yang keletah dan lincah namun sangat pemalu dengan orang perempuan hehe...Awal-awal minggu nak duduk dengan pengasuh baru, dia malu-malu dengan pengasuh. 





Sedar tak sedar rupa-rupanya anak comel ibu dan ayah ni dah mencecah usia 1 tahun hari ini...Terasa cepatnya masa berlalu dah besar pun Amsyar. Macam baru jea kami berdua menunggu saat-saat kelahiran dia, sekarang dah jadi abang long...





Buat permata hati tersayang, ibu dan ayah doakan semoga Amsyar menjadi anak yang soleh, sentiasa patuh ajaran Islam, diberi kesihatan yang baik, serta diberi kecekalan dan ketabahan hati dalam menempuhi setiap ujian dan dugaan dariNya untuk berjaya di dunia dan akhirat.


Selamat Menyambut Hari Lahir buat anakanda tersayang, MUHAMMAD AISY AMSYAR BIN MOHD HUZAIRI.


Perkembangan di saat usia hampir mencapai 1 tahun:
Pandai sebut ABAH, TAH, TAT (CAT), BIRD, cakap pelat yang banyak tapi masih dapat difahami, FAHAM ARAHAN yang diberi, suka cium mulut berkali-kali, pandai OFF KIPAS, sebelum keluar bilik mesti tangan tunjuk ke arah SUIS LAMPU sebab nak tolong tutupkan.



p/s : maaf di hari lahirmu, ibu dan ayah terpaksa redha menghadiahkan suntikan buatmu anak.

Saturday, November 15, 2014

Punca Mobile Data Celcom 1 Malaysia tak boleh digunakan lagi?


Itu antara perbualan kedua antara eyza dengan Agent Celcom. Perbualan pertama rujuk SINI. Sebelum ini Agent Celcom memaklumkan kalau selepas eyza menukar sim kad ke telefon lain dan Internet okey, bermaksud telefon eyza yang bermasalah. Tapi setelah terjadi perkara yang sama pada telefon kedua, eyza dapat agak puncanya. Cuma eyza saja nak tahu jawapan dari pihak Celcom sendiri mengenai masalah ini.


Kalau sebelum ini, jika selepas kita membayar untuk langganan sebulan, walaupun kredit sudah tamat tempoh, internet masih boleh digunakan. Tapi sejak bulan lepas, Celcom telah membuat pelarasan pakej internet di mana internet hanya boleh digunakan bila kredit aktif walaupun anda telah membayar untuk pakej sebulan. Sungguh tidak adil bila Celcom membuat pelanggannya begini. Sudah la tidak dimaklumkan apa-apa maklumat. Jadi eyza buat keputusan untuk terus bertukar pelan data. Rasa kecewa pula dengan servis dari Celcom.

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke