Monday, December 8, 2014

Kejutan Dari Incik Hubby



Alhamdulillah 5 Disember 2014 (JUMAAT) yang lalu bertambah satu angka lagi dalam hidup eyza...Alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh Yang Maha Esa untuk menyambut hari lahir bersama orang-orang yang tersayang. Tahun ini hari lahir yang penuh kejutan dari incik hubby. Kejutan yang memang eyza tak sangka di saat jam berdetik 12 tengah malam.


Dalam pukul 10 malam 4 Disember tu, tetiba incik hubby tanya jam pukul berapa. Eyza kata awal lagi belum pun pukul 11 malam. Dan kami pun terus tidur sebab eyza nak bangun awal pagi nak bershopping di Pasar Kemboja, Pendang. Tengah-tengah tidur tu eyza rasa ada orang dok kejutkan...Sekali buka mata, incik hubby sua bunga sambil nyanyi Happy Birthday...hehe...terharu rasa saat tue...Tak sangka incik hubby ingat birthday wife dia...Sebab awal-awal tu dia macam buat tak tahu jea hehe...


~ 2 kuntum bunga sempena 2 tahun celebrate birthday bersama-sama dia ~


Dan malam 5 Disember 2014 tue, hubby eyza beli kek kecik untuk kami celebrate bertiga.





Terima kasih pada kaum keluarga dan sahabat handai yang sudi menge'wish'kan ucapan hari lahir dan doa-doa yang baik untuk eyza dan family kecik eyza. Semoga doa-doa kalian menyinari hidup eyza buat selama-lamanya. Dan terima kasih tak terhingga buat my beloved hubby yang sudi buat kejutan di tengah-tengah malam dengan nyanyian dan bunga itu. Like a dream Baby... Love U!



p/s : kami bakal merindui ayah yang beroutstation di negeri Cik Siti Wan Kembang... :(

Thursday, November 27, 2014

Ya Allah, permudahkanlah...



"Rabbi Yassir Wala Tu 'Assir, Rabbi Tammim Bil Khoir"
Ya Allah, permudahkanlah urusan kami, janganlah Engkau persulitkannya...


Ya Allah, ku bermohon padaMU semoga Engkau permudahkan urusan anakku ini. Mudah-mudahan ada jalan keluar untuk permasalahan kami ni. Kami hanya mampu merancang, tapi Engkau yang menentukannya...


InsyaAllah, mudah-mudahan rezeki itu milik Muhammad Aisy Amsyar...

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke