Thursday, January 19, 2012

Permohonan MyKad Baru

Salam u olsss...


Tadi ai dapat panggilan dari member tanya pasal MyKad baru yang dikeluarkan Jabatan Pendafatran Negara.


(kredit pic : BERITA SEMASA)




Alkisahnya Ahad depan dia nak ambik cuti untuk pi buat MyKad baru tapi tadi masa dok search kat google ai terjumpa makluman tarikh untuk memperbaharui MyKad.


Info dari mynewshub mengatakan bagi kawasan Alor Setar, tarikh permohonan MyKad baru ini akan mula dibuka pada 3 Februari 2012. Makanya secara rasmi member ai tue tak boleh lagi la nak perbaharui MyKad dia hehe...


Permohonan MyKad baru juga boleh dibuat di Kuantan dan Kuching pada 15 Jan ini, Melaka (17 Januari), Kota Bharu  (20 Januari), Kuala Terengganu (29 Januari) dan Pulau Pinang pada 29 Jan 2012, Miri  dan Kota Kinabalu, (6 Februari), Kuala Lumpur  (15 Februari) dan Sabah serta Sarawak pada 7 Februari 2012.





p/s: tak sabar nak keluarkan rm10 untuk buat MyKad baru hehe...(^_^)

18 comments:

  1. memang plan nak buat mykad baru sebab mykad lama dah x boleh baca chip nyer

    ReplyDelete
  2. cantik kan mykad baru nie ;)

    ReplyDelete
  3. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  4. yeker?coz kawan mas duk kl 3minggu lps gi jpn kat ptrjya dah nak setel dah my kad baru ni.

    mas xnak wat if tak rosak coz baru lagi my kad mas.lagi2 mas de prob klu wat mggnakan cap jari.

    ReplyDelete
  5. Bulan 2 baru boleh buat mykad baru rupanye. Mykad teman dah tertanggal2 dah. kalau orang mintak,segan betul nak keluarkan dari dompet. rasa macam nak soletape je.huhu.. tapi sungguh ke caj RM10 je?

    Post terbaru: Jual rumah untuk beli jambatan

    ReplyDelete
  6. @aDisH.sHidA hehe satu geng la kita...mykad lama pun dah tak ok

    ReplyDelete
  7. @ieda harap cantik dari segi ketahanan dan kelasakan jugak kan hihi... =)

    ReplyDelete
  8. @Emmet cuma entri makluman jer hihi tq atas pujian itu.

    ReplyDelete
  9. @MaYa MustWany owh maybe area sana dah start blh buat kot..

    ehh bukan semua org kena tukar ekk?

    ReplyDelete
  10. @KK heeh mykad saya pun dah xnampak kat bhgn alamat tue...yup, dlm paper ckp just bayar rm10 jerk utk pembaharuan mykad.

    ReplyDelete
  11. eh? yg kat KL, 15 Feb baru boleh buat yg baru??

    ReplyDelete
  12. @Kak Yong agaknya la kot sbb sy dpt maklumat dari web.

    ReplyDelete
  13. ntah,kawan mas lak ckp just ic osak je.mas xnak tukar kalau xde problem.nanti akak try tanya jpn belah sana ye.

    ReplyDelete
  14. @MaYa MustWany owh ya ker? xper nanti bila akak ke JPN akak try tanya camner ekk...(^_^)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke