Monday, January 16, 2012

Cara Nak Buat Tajuk Entri Berwarna [TUTORIAL]

Salam u olsss...


Ekcelli ai tak pernah buat tutorial tapi sebab nak memenuhi permintaan kawan2 maka ai godek2 blog otai2 tutorial untuk dapatkan info yang berkenaan. Kali ni cikgu ecan bertanya macamana nak buat tajuk entri berwarna.


(saja tempek shoutbox besaq2 nak gitau ada shoutbox syomel hehe...)



Klik DASHBOARD --> DESIGN  --> EDIT HTML


Cari code di bawah..guna Ctrl F

.post-title {


ATAU 


.post h3  {




Lepas jumpa, copy code di bawah dan paste DI BAWAH code yang u olsss cari tadi..



background:#000000 ! important;



Yang warna merah tue adalah kode warna. U olsss boleh tukar ikut warna yang u olsss suka.



UPDATED :

Kalau masih tak berjaya, cuba u olsss cari code macam nie pulak.


h3.post-title a {



Bila jumpa code tue, trosss u olsss pastekan code background:#000000 ! important; nie kat bawah code yang dah jumpa tue. Semoga berjaya hehe... (^_^)




Kredit to :  CIK NURFARAH

7 comments:

  1. owh...10q...hehe...nk try wat...

    ReplyDelete
  2. @CIKGU ECAN hehe welcome..kalau tak phm tanya la ekk..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. nape x jadi ...cari kod tu x der...
    kod ni x der post-title {
    tpi kod ni jer ada
    .post-title

    ReplyDelete
  5. @CIKGU ECAN alamak ya ker? jap jap saya tgk balik...huhu

    ReplyDelete
  6. wah....nice info.....nak request tuto sticky post bleh x? hehehe....

    ReplyDelete
  7. @HeNRieTTa JoSe tq awak...alamak tuto sticky post ekk hehe oke oke nanti saya buatkan ekkk... =)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke