Tuesday, January 22, 2013

URL blog dah bertukar!

Semalam eyza tak dan nak hapdet blog sebab dok kalut buat sesi penukaran URL blog. Dan secara rasminya semalam 21 JANUARI 2013, blog eyza telah bertukar URL name dan jugak yang penting sekali eyza dah bertukar domain. Dah tak ada dot blogspot tapi dah bertukar ke dot MY.





http://www.slumberzgurll.blogspot.com











http://www.fizairi.my





Sebenarnya eyza dah lama nak bertukar URL blog nie sebab taiko MAT TIGER dah banyak tegur. Dia kata  nama blog eyza yang lama tu susah nak eja dan ingat. Jadi eyza harap lepas dah tukar nama baru ni, bro EYRIQAZZ akan lebih mudah mengingati blog eyza ini hehe...



Teguran Pertama (13 April 2011) dari bro EYRIQAZZ :






Teguran kedua (30 Oktober 2012) dari bro EYRIQAZZ :







Tapi eyza masih belum buat penukaran header dan keseluruhan dalam blog walaupun dah bertukar URL huhu... tak sempat nak buat la sebab semalam masa dok tukar URL tu sakit kepala sangat-sangat. 

10 comments:

  1. waaahhh...url baru so simple n mudah nk ingt... hehhe

    ReplyDelete
  2. @ChEnTA LiEYza hehe dah tak berbelit lidah kan nak meng eja nya...

    ReplyDelete
  3. macam susah je nak tuka uRL ni...papepun salam ukhuwah...:)

    ReplyDelete
  4. @SHAHIDA SHIDA memang agak2 pening lalat jugak nak menukar yea awak... tu yg sampai saya pening hehe... salam ukhuwah untuk awak jugak yea.

    ReplyDelete
  5. kalau nak tukar url ni... nnti dia redirect ke kalau entries yg lama2 tu??

    ReplyDelete
  6. @MUHAMMAD IQBAL Abdullah ya iqbal.. nanti otomatik dia akan redirect entri2 dalam url lama.

    ReplyDelete
  7. cmne nk tkr url???iman seyes xtau.ada tutorial x?plz,,,mnx tlg sgt

    ReplyDelete
  8. @Budak Kampung iman kena tukar kat setting... amik basic..pastu cari blog address.. edit nama blog kat situ la...

    ReplyDelete
  9. tahniah.....
    remy teringin jugak tapi tak reti..... huwaaa.....

    ReplyDelete
  10. @Remy hazza tq remy...
    eyza pun dulu tak reti jugak nak buat tapi lepas tengok tutorial blogger lain, boleh la menukarnya hehe...

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke