Sunday, January 23, 2011

30 kes cerai punca daripada Facebook


(kredit picture to pak cik gOogLe)


Facebook jadi masalah lagi kerr??


Pagi tadi baca dalam Harian Metro di muka surat 28 ada citer pasal tajuk tue.. '30 kes cerai punca daripada Facebook'...


Seorang peguam dalam akhbar The Sun memberitahu bagaimana kes yang diuruskannya sejak sembilan bulan membabitkan Facebook.


Menurutnya, pengguna yang sudah berkahwin terdedah untuk menipu pasangan mereka apabila berkenalan dengan pengguna lain di laman sosial tersebut.


Tapi kejadian tue bukan berlaku di Malaysia yer....Semua nie berlaku di London tau...


Jadi kepada yang dah berkahwin di Malaysia dan aktif berfacebook nie, cukup2 lah hanya kenal2 dalan facebook.. Jangan berlarutan perkenalan sampai berdating2 lak... Jagalah rumahtangga anda dengan selamat dan aman.





(p/s : facebook kena block dah di opis huhu....)

7 comments:

  1. ada pengalaman kawan sendiri..diceraikan talak satu..gara2 puan is3 dapat detect en suami bercinta di FB...alhmdlah skrg dah rujuk kmbali...harap2 diorang bahagia

    ReplyDelete
  2. iye kerr shida...ada jugak kerr kes di Malaysia pun? ermmm harap2 lepas bersama kembali diorang akan lebih bahagia laaa

    ReplyDelete
  3. far_east: itu la shda pun terkejut tp mbe gtau dia dah detect seminggu dia try masuk fb suami nyer...tgu je suami dia on9 dr tmpt berasingan...dia siap prnt scrn sbg bukti...kecian gak la dgn mbe...

    ReplyDelete
  4. haha.
    ala...
    sebelum fb wujud pon, ade je cerai berai ni.
    XD

    ReplyDelete
  5. @ adish.shida : sib baek si istri tue amik langkah positif camtue yerr...xder laaa nak serang2 si suami di tempat terbuka kan..

    @ hizamirahim : yup betul tue tp Fb nie kira salah satu penyebab jerr laa...

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke