Monday, April 16, 2012

Akhirnya MIRI dan ALOR SETAR bersatu kembali

Salam u olsss...


Setelah hampir 2 bulan tiada jantan voice kedengaran, dia memunculkan diri semalam. Seronok beronok bila dapat mendengar suara dia.


Akhirnya kisah antara MIRI dan ALOR SETAR bertaut kembali... (^_^)


kredit to GOOGLE



Setelah dua bulan iNCik merantau ke seluruh dunia, dia akhirnya kembali meneruskan kerja di MIRI. Sempat juga bersembang dengan dia ke negara mana dia sepanjang 2 bulan. Dan ini jawapannya.


"Orang IMIGRESEN pun sampai naik boring bila asyik muka dia jer duk sua pasport minta cop."


Ala nak buat camana, dah memang tugas macam tue kena bergerak ke serata negara hihi...maka terpaksalah buat muka tebal bila berhadapan dengan pegawai imigresen.



Dan dia cerita, semua negara dia pergi kena buat kerja di laut tapi bila dia ke SUDAN, aktiviti menggali minyak dilakukan di atas darat. Di sana, dia ditempatkan di satu kawasan berpagar dan diawasi oleh polis2. Kalau nak keluar dari kawasan berpagar tu, mesti kena 'escort' dengan polis2 nie. Sungguh-sungguh ketat jugak yer kawalan keselamatan di sana. Agaknya, takut minyak SUDAN diseludup keluar tanpa sah kot.



Tak apalah janji dia dah selamat sampai ke Malaysia walaupun perubahan cuaca di setiap negara membuatkan dia demam. Jangan lupa take a rest yer. Dan yang penting, bermula semalam akan kedengaranlah jantan voice mengucapkan 'TAKE CARE'.





p/s : rasa rindu sudah terubat...  (~_~)

14 comments:

  1. Alahaaai, sweetnye. semoga bahagia selalu (:

    ReplyDelete
  2. @shiema sufian ada sweet macam gula2 getah tak hihih... =P

    ReplyDelete
  3. tak perlah..dia pergi untuk mencari rezeki kan..sekali sekala berjumpa memang terasa bahagia

    ReplyDelete
  4. @kak ina kl yup berhijrah ke tmpt org demi sebuah rezki..

    ReplyDelete
  5. mesti tgh berbunga bunga bahagia skrg nie......

    ReplyDelete
  6. alahaiiiii bahagianyee.... nk tumpang bahagia jgk la... nk amik aura bahagia tu sket blehhh?

    ReplyDelete
  7. @remyhazza haha mana der berbunga2 bahagia pun sbb mmg setiap hari bahagia... =P

    ReplyDelete
  8. @Dee boleh haih ambik...meh nak sebarkan virus bahagia itu hihi... (^_^)

    ReplyDelete
  9. amboiiiii senyum sampai telinga cheq oiii :P hahahhaha happy for you!

    ReplyDelete
  10. @Mummy Adriana senyum sampai dalam tido mummy hehe thanks ekk.

    ReplyDelete
  11. heheheh~ bile la nak ke level seterusnya dalam hubungan! insyaAllah jodoh tak kemana....beribu tahun bertemu jua,,,ececehcehceh kemain jiwang aku nie hahahhaha :P

    ReplyDelete
  12. @Mummy Adriana alamak level seterusnya? hehe tak kot sbb kami hanya kawan jer mummy... (◠‿◠)

    ReplyDelete
  13. @MaYa MustWany munge per mas? adakah munge tahi ayam hihi...

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke