Thursday, November 24, 2011

Orang lain main bola, orang lain yang sakit


Salam u olsss...


Semalam sapa tengok game Malaysia lawan Syria? Okey bukan nak ulas pasaipa Malaysia boleh kalah sebab Malaysia baru jer menang untuk Sukan SEA 2011.(gambar sekadar hiasan - google)


Cuma nak habaq jer hihi semalam pasukan Malaysia yang main bola kan tapi pagi ni, kaki ai yang sakit. Jalan pun dah terhencut-hencut serupa macam cedera lepas main bola.


Mungkin akibat cuaca hujan dan sejuk, dalam masa tak sampai satu minggu 2 kali kaki ai cramp. Istilah melayu dia kena tarik mengkarung. Sapa yang pernah rasa kena tarik mengkarung masa tengah sedap2 tidur tue, pasti tahu macamana rasanya sakit tue. Macam nak menangis jer bila kena tue. Sakit sangat2 masa urat kaki tertarik.Pada amnya, apabila kejang otot berlaku, anda akan mengalami ketegangan otot dan kesakitan yang menyucuk-nyucuk dengan mengejut terutamanya di bahagian kaki. Otot yang terlibat menjadi keras jika disentuh. Kesakitan akibat kejang otot yang berterusan di bahagian bawah abdomen boleh juga berlaku akibat sakit belakang atau ketika datang haid.                                                            (cedok dari: SINI)Jadi hari nie, datang bekerja dalam keadaan terhencut2. Sapa tanya pasaipa kaki, jawab ai cedera masa lawan Syria semalam hihi....

2 comments:

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke