Friday, November 11, 2011

11.11.11

Salam u olsss...


Hari ini 11 November 2011 jatuh pada hari penghulu segala hari, hari Jumaat yang berkat merupakan satu hari yang mempunyai tarikh yang agak cantik --> 11.11.11.


 

Ai dapat lihat banyak orang ambik tarikh nie sebagai suatu kenangan untuk mengabdikan benda yang penting dalam hidup masing2. Kawan ai sendiri pilih tarikh nie untuk melahirkan anak dia yang pertama. Mudah2an dia selamat melahirkan zuriat cintanya bersama suami.


Dan tarikh nie jugak banyak orang mendirikan masjid. Ramai orang ambil berkat hari jumaat untuk membuat majlis akad nikah hari nie. Tak terkecuali tadi ai tengok, orang Cina pun ambik kesempatan pada tarikh cantik nie untuk berkahwin.


Apa ada pada tarikh 11 November 2011 nie yea sampai orang berebut2 nak abadikan ia sebagai satu kenangan terindah? Tahun lepas semua pakat pilih tarikh 10.10.10. Tahun nie 11.11.11 pulak jadik pilihan. U olsss ada tak buat sesuatu sempena tarikh cantik nie ekk???


Apa2 pun sempena tarikh 11.11.11 nie ai nak wish 'HAPPY BIRTHDAY' buat member ai cik puan sree li eza yang tengah bersuka ria di karnival sukan kolej. Semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki selalu kawan!




p/s : search dalam google tadi kot ada keistimewaan dengan 11.11.11 tapi hampanya bila tarikh berkenaan banyak dikaitkan dengan orang Kristian!!! Satu pun tak der cerita pasal orang Islam.

8 comments:

  1. thn dpn 12.12.12 lak.. yg pasti x kan ada 13.13.13.. kan?? ekekekeke

    ReplyDelete
  2. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaaha

    ReplyDelete
  3. @ MaYa MustWany : uiks kat sana ujan ker cik must? kat sini panas terik jer masa tarikh tue..sebab tue ramai buat kenuri masa tue =)

    ReplyDelete
  4. @ THE LEKAT LEKIT STORY : hehe taun depan ujung taun sure bersusun la jadual pak kadi hihi...

    ReplyDelete
  5. @ cerita best : tq pak joe...insyaAllah nt saya menyusul ke log pak joe ekk

    ReplyDelete
  6. Kesian To kadi ... penat berlari ke hulu ke hilir nak nikahkan orang.. heheeh

    ReplyDelete
  7. @ Myvitrd : hehe dkt kulim khabarnya tok imam sampai kena buat majlis nikah dalam dua sesi..punyer la ramai nak nikah pd tarikh tue ekk =)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke