Tuesday, September 20, 2011

Persiapan untuk Majlis Rumah Terbuka 2011

Salam u olsss...


Nak share sket gambar2 semasa persiapan majlis rumah terbuka we olsss....Alhamdulillah hasil pertolongan semua, maka najlis dapat dilaksanakan dengan lancar. Yang best tu semua makanan dimasak sendiri dan habis licin semuanya.


Antara menu untuk rumah terbuka ini ialah nasi beriani, rendang ayam, dalca, laksam, mee kuah, ketupat, pulut sekaya, blueberry cheese cake, puding karamel, cucur udang dan kuah kacang serta kuih muih raya.


Majlis bermula selepas Asar sehingga ke pukul 7 malam. Ada jugak terdengar seorang jiran berkata, 'kalau apa2 kenduri buat di rumah ai, confirm menu banyak' hehe....Buat macamana we olsss nie gemar menyediakan juadah yang banyak untuk menjamu orang.




anak2 buah yang rajin menolong mempersiapkan tempat makan.



dua orang tukang masak profesional. import khas hehe....




rendang ayam ibunda yang sangat2 menyelerakan.




dalca buatan chegu yang pandai memasak.





kuah kacang khas dari tukang masak import.







6 comments:

  1. @ ieda : alamak akak....dah terbuat pun hehe nanti tahun depan akak jd org pertama saya invite naaa...;)

    ReplyDelete
  2. @ Dee : hihi sowie..buat kecil2an jer...

    ReplyDelete
  3. smua demam open house skang ni

    ReplyDelete
  4. @ KSWSK : betoi2...selagi tak abis Syawal, boleh katakan setiap hari ada jer org buat open house..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke