Monday, April 11, 2011

Ditipu ker tertipu ?

(Walaupun entri ini ditaip pada 7 Mac 2011 pukul 2:07 petang dan sepatutnya dipublishkan pada hari yang sama tapi ader sesuatu yang buat akhirnya hari ini baru boleh dipaparkan. Jadi ayat di bawah ini adalah hasil sebulan yang lalu cuma tulisan berwarna merah saja ayat yang ai taip hari ini...)


Pagi tadi beria ia kan cerita dapat rezki dari Bro Eyriqazz tapi kali nie nak cerita sadis pulak...Hukhukhuk


Cerita dia macam nie. Tahun lepas masa ai tengah blogwalking tue ada lah ai terjumpa satu blog tue. Okehh ai tunjuk sipi2 jer laaa rupa blog dia..





Dalam belog tue dia tulis macam di bawah ini. Tapi ai tak der laaa eksaited gilerrr nak dapatkan hadiah dari dia..





Ai follow pun sebab suka. Jadi tak kisah sangat pasal ayat di atas tue...


Dok tak berapa lama lepas tue ai dapat email dari tuan punya blog tue minta ai kasi detail ai sebab dia kata ai antara 20 follower dia yang bertuah. So dia nak kasi hadiah laa...


Lepas tue tunggu punya tunggu hari berganti hari bulan dah mula bertukar bulan dan tahun pun dah mula menginjak ke tahun baru TAPI hadiah yang dijanjikan dari dia masih tak sampai2 juga lagi...


Ai pulak jenis malas nak tanya kat empunya blog jadi trosss laa menunggu. Kot dia sibuk kerrr apa ker kan.. Maklumlah dia masih student lagi.


Tapi bila ada seorang blogger nie menaikkan satu entri pasal hadiah kemenangan dia yang tak kunjung tiba, ai pun mula terfikir ehh ai pun alami benda yang sama laa...


Jadi kelmarin ai singgah blog dia dan tinggalkan komen pertanyaan kat dia. Dan sampai ke saat ini, ai masih tak dapat apa2 berita dari dia.


Okeyy lah mungkin bukan rezeki ai, lagi pun ai bukanlah terdesak sangat nak hadiah dari dia cuma saling mengingatkan diri sendiri sama. Kalau dah tak mampu nak bagi hadiah tak payah la tulis macam tue semata2 nak tarik orang untuk jadi follower anda.


InsyaAllah kalau blog anda tue okey, orang akan follow tanpa ada masalah pun. Dan sampai ke hari ini ai setia menjadi follower dia.


Pada hari yang ai sepatutnya publish tue ai dapat mesej kat shoutbox ai macam di bawah ini (maaflah nama dia terpaksa disensored hihi...)



Jadi ai tak jadi lah nak publish...Trosss lah menunggu lagi tapi bila dah masuk sebulan lamanya ai jadi tertanya2...Mahal ker harga pos? Ai dah lama tak pos surat jadi tak tahu harga pos sekarang nie...


Ai buat entri nie pun sebenarnya bukan nak sangat hadiah tue tapi sekurang2nya buat adik tue kalau tak mampu bagitahu jerr...Akak tak marah pun...Yer lah akak faham adik pun masih lagi seorang pelajar. Mungkin harga pos tue terlalu mahal untuk adik...

Lepas nie kalau nak tarik orang follow belog kita pun janganlah guna taktik macam tue.. Kan akak dah kata, kalau belog adik menarik mesti orang follow punya..Pesanan ini pun ai tuju untuk diri sendiri jadi buat semua blogger di luar sana berblog lah secara aman tanpa ada unsur2 penipuan...





3 comments:

  1. Erm... saya nak kata "Jujurlah Padaku..." kannnnnnnnn ^_^

    ReplyDelete
  2. @EmpayarUtama hehe...nampaknya nak kena karok lagu tue... (^_^)

    ReplyDelete
  3. hehhehe... okay.. positif skit... maybe student bizi sangat2 kot ngan assignment...... hahhaha

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke