Friday, February 18, 2011

Kenapa mereka sombong dengan orang luar???

Baru2 nie ai sefamily pergi laa bercoti coti Malaysia di Kelantan....
We olsss kiranya tawakal jerrr laa jalan2 kat sana sebab sebelum nie pergi Kelantan pun orang lain yang bawak..Bila pergi kali nie kena dive sendiri kira main redah jerr laa....
Pagi tue we olsss nak ke Pasar Siti Khadijah. We olsss menginap di Pengkalan Chepa. Tengok kat signboard tulis dalam 9km ke Pasar Siti Khadijah..
Dalam lebih kurang setengah jam we olsss sampai kat Kota Bharu.
Berpusing2 laa sekitar Kota Bharu cari jalan nak ke Pasar Siti Khadijah..
Rasa macam dah hilang arah we olsss berenti tepi jalan tanya orang kat situ.
Tau dia jawap apa??
Saya tak tahu laa Pasar Siti Khadijah tue kat mana (speaking dalam loghat Kelantan nie)...
Trosss rasa toinngggg orang Qelate sendiri takkan tak tahu Pasar Siti Khadijah kat mana....
Adehhh sombongnyerr tak nak bantu orang luar yang sesat. Padahal lepas we olsss jumpa Pasar Siti Khadijah tue, tengok dengan tempat yang tanya tue tak jauh mana pun...
Kenapa laaa boleh cakap tak tahu???

2 comments:

  1. rasanya time tu dia tgh period kot tu yg emosi tak stabil hehe..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)

Jom Baca

Copyright© All Rights Reserved Cherita Kasih Fizairi Edited by Caersasuke