BAHAN2:
1. Sekotak corrnflakes (ikut la nak guna jenama apa pun)
2. Sebotol madu
3. Ceri merah (dihiris kecik2)
4. Kismis hitam (dihiris kecik2)
5. Sedikit mentega
CARA2:
Panaskan kuali. Masukkan sedikit mentega sebagai pengganti minyak masak.Bila mentega dah cair, masukkan kepingan cornflakes bersama madu (tuang madu ikut ke'MANIS'an yang dikehendaki). Kacau bagi sebati kedua2 bahan tue. Rasa agak2 elok dah madu melekat pada cornflake, masukkan ceri merah dan kismis hitam sebagai hiasan supaya cornflake anda kelihatan berwarna warni. Kacau bagi sebati kemudian angkat dan boleh masukkan dalam 'cup' anda. Untuk lebih kerangupan, setelah dimasukkan dalam cup, bakar sedikit pada suhu 120 C selama 5 minit. Boleh juga dimasukkan ke dalam peti sejuk setelah dibakar supaya biskut lebih tahan lama.
No comments:
Post a Comment
Salam 1 Malaysia...
Komen diberi tanda mengomen,
Jadi Selamat Berkomen...
JE T'AIME... (✿◠‿◠)